Søk

Samferdselskonferanse med godt havneprogram

Havnene stiller sterkt på Transport & Logistikk 2022

Jo Eirik Frøise med lastebil som passerer i bakgrunnen.
Jo Eirik Frøise er prosjektleder for Transport & Logistikk 2022. Han er svært fornøyd med at havnene også i år kommer til å være sterkt tilstedeværende på konferansen. Foto: Tone Buene / Norsk Industri
|
Publisert:
12. september 2022

– Vi er svært glade for at mange av Norske Havners medlemmer er på plass som utstillere og deltagere, sier prosjektleder Jo Eirik Frøise. Transport & Logistikk 2022 finner sted på Gardermoen 24.-25. oktober.

To hele dager, fullstappet med interessante foredrag, spennende diskusjoner og nettverksbygging. Transport & Logistikk er blitt den ene møteplassen som man ikke kan la være å ikke delta på.
– Vi har brukt vår og sommer på å lage et spennende program som bør fenge de fleste i vår næring. Med nærmere 50 utstillere fra hele landet vil vi få en god utstilling.
– Tilbakemeldingene har vært gode, og vi vet at mange aktører innen transport og logistikknæringen har savnet en arena å møtes på det siste året. Det er derfor hyggelig at så mange har valgt å delta, forteller prosjektleder for konferansen, sier Jo Eirik Frøise. Han er krystallklar på at programmet og rammene aldri har vært bedre.
– Det har vært en veldig tøff periode for mange så når næringen endelig kommer sammen igjen, blir det selvsagt lagt opp til en festmiddag for konferansedeltakerne, forteller Frøise.

Trender B2B og B2C

En av de sesjonene som fanger stor interesse er de foredragene som gir et øyeblikksbilde på hvilke trender som skjer ute blant både vareeiere og transportører. Her vil vi høre foredragsholdere som forteller om trender mellom to virksomheter og mellom bedrift og forbruker.
Det er en god grunn til at man legger Transport & Logistikk til nettopp oktober. Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen har blitt en viktig konferanse for alle med en interesse for samferdsel i Norge. Her møtes både politikere og lederne av transport- og logistikkbedriftene til felles meningsutveksling.

Klar for debatt

Når vi i år treffes på Gardermoen, vil vi ha et nytt statsbudsjett på plass som er klar for å drøftes av transportkomitéen, våre medlemsbedrifter og politisk ledelse i Samferdselsdepartementet.
– Invitasjonene til både departement og partiene er for lengst sendt av gårde. Både samferdselsministeren og transportkomiteen tradisjonen tro følger sine forgjengere og benytter konferansen som sitt første store møte med en næring de skal jobbe sammen med de neste årene.
– I programmet har vi lagt opp til politiske dueller også på området de fleste transportområdene. forteller Frøise.

Klima i fokus

– Vi har snakket mye om grønn logistikk i mange år allerede og det kommer vi til å fortsette med. Nå kan vi endelig være litt mer konkrete på hva næringene kan bidra med for å få ned utslippene med 50 prosent innen 2030.
– NHO har sammen med flere andre har lansert et prosjekt som kalles Grønt landtransportprogram, og dette vil få mye fokus under konferansen.
På årets konferanse blir det vanskelig å unngå at vi tar ett tilbakeblikk på hvordan verden har vært det siste halvannet året. En verden i krise har også hatt sine konsekvenser for godstransport, også på sjø.

Ukrainakrigen endrer handelen

Vi har i flere måneder opplevd en mangel på kontainere fra Asia til Europa, mangel på sjåfører, og transportutfordringer som følge av krigen i Ukraina. I tillegg har også prisen på den interkontinentale transporten økt.
Hva dette har gjort for handelsbalansen mellom Europa, USA og Asia, er noe vi vil komme inn på, blant annet med økonomiske analyser fra NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.
– Vi gleder oss allerede til to spennende dager på Gardermoen den 24. og 25. oktober, ikke minst ser vi frem til å treffe havnene rundt om i landet som har vært trofaste aktører på konferansen. Har man ikke meldt seg på allerede, er tiden inne nå, avslutter Frøise.
– Norske Havner er svært delaktig i flere av programpostene på konferansen meddeler Arnt-Einar Litsheim i Norske Havner.

Les mer om

Transport & Logistikk 2022

Transport & Logistikk samler transportbransjen, sentrale folkevalgte og andre aktører til debatt.
Norske Havner er en av fire arrangører, sammen med Norsk Industri, NHO Logistikk og Transport og Logistikkforeningen.
Årets konferanse går av stabelen den 24.-25. oktober på The Qube, Gardermoen.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern