Søk

Fra europeisk energipolitikk til norsk kraftbransje

Kristian Dahl Larsen begynner i Samfunnsbedriftene

Kristian Dahl Larsen i halvfigur.
Kristian Dahl Larsen skal starte som energipolitisk rådgiver i Samfunnsbedriftene Energi.
|
Publisert:
4. oktober 2021

- Jeg gleder meg til å jobbe med et fantastisk energiteam og flinke, samfunnsengasjerte folk, sier Kristian Dahl Larsen. Den 1. januar begynner han som energipolitisk rådgiver i Samfunnsbedriftene Energi.

- Jeg brenner for å skape et bærekraftig samfunn og ønsker å fremme den gode norske vannkraften i overgangen til fornybarsamfunnet, sier den selverklærte «energinerden».
Dahl Larsen jobber i dag som EU-rådgiver i Energi Norge, og kan trygt sies å ha et internasjonalt overblikk. Han har en bachelor i internasjonal politikk fra universitetet i Essex, og har siden tatt en mastergrad i energi fra Sciences Po i Paris, og en mastergrad i business og administrasjon (MBA) ved Quantic School of Business and Technology i Washington DC.
Ved siden av praksis fra tankesmien interDependence Agency i London og et snaut år som vitenskapelig assistent ved Université de Genève, har Dahl Larsen jobbet som konsulent for World Energy Council i London, før han sommeren 2020 ble tilknyttet Energi Norge fra Brussel.

Norge i Europa

- Jeg har i flere år nå hatt et internasjonalt perspektiv på ting. Og jeg tror det er mye her vi kan lære av andre aktører som er relevant også for norske energiselskap.
- I tillegg er det viktig å forstå de små og store prosessene som kan få innvirkning på Norge, ikke minst innen europeisk lovgivning på energiområdet.
- Samtidig er det viktig å huske at Norge er et langstrakt land og at ulike medlemmer kan ha ulike utfordringer. Dette gleder jeg meg til å ta tak i.
- Jeg setter derfor stor pris på at Samfunnsbedriftene jobber på tvers og med alle typer selskaper i verdikjeden, så vel strøm som nett og bredbånd.

Styrker laget

På kort tid har Samfunnsbedriftene ansatt to nye energirådgivere. I starten av september ble det klart at redaktør Mona Adolfsen i Europower AS starter i energiteamet til direktør Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi. Nå i slutten av måneden er det klart at Adolfsen får følge av Kristian Dahl Larsen.
- Jeg er svært fornøyd med å ha ansatt to dyktige medarbeidere i Samfunnsbedriftene Energi. De bringer med seg litt ulik kompetanse og erfaring, sier Cecilie Bjelland.
- Jeg er overbevist om at de vil utfylle hverandre på en god måte og at våre medlemmer vil merke dette i vårt interessepolitiske arbeid fremover.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern