Søk

Ny energirådgiver i Samfunnsbedriftene Energi:

Mona Adolfsen går til Samfunnsbedriftene

Mona Adolfsen i halvfigur.
Mona Adolfsen starter opp som energirådgiver i Samfunnsbedriftene. Foto: Jill Johannessen
|
Publisert:
3. september 2021

- Vi er svært fornøyde med å få Mona med på laget i Samfunnsbedriftene Energi, sier direktør Cecilie Bjelland. - Hun har bred redaksjonell erfaring fra kraftbransjen, stor kontaktflate og kjenner politikken.

- Jeg ser virkelig frem til å begynne i Samfunnsbedriftene, sier Mona Adolfsen, som de siste 13 årene har vært redaktør for Europower AS. - Det blir spennende å komme tettere på aktørene i bransjen, og synliggjøre medlemsbedriftene og den viktige jobben de gjør.
- Interessen for kraftbransjen er helt klart økende. Nå har man endelig skjønt at denne bransjen er avgjørende i det grønne skiftet og endelig sees i sammenheng med hvordan man kan løse klima- og miljøutfordringer. Det var ikke slik for alle da jeg begynte for 24 år siden. Det er flott å kunne være med på denne reisen mot fornybarsamfunnet.
Før sin redaktørgjerning i Europower jobbet Adolfsen 11 år i Montel, som også dekker kraftbransjen tett. Hun har lang erfaring med å følge strømmarkedene, politikken og den teknologiske utviklingen.

Svært kompetent

- Vi kjenner Mona som en journalist med et godt omdømme og et ryddig hode, sier direktør Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi. - Med sin erfaring evner hun å kombinere et helikopterblikk på energiområdet med dybdekunnskap om saker som opptar våre medlemmer.
- I tillegg har hun et stort samfunnsengasjement og forståelse for det demokratiske systemet som setter rammevilkårene for bransjen.
- Dette er en tradisjonsrik bransje som har mye godt å ta med seg videre, sier Adolfsen. - Samtidig er det viktig å fornye seg. Jeg tror blant annet at det er mye å gå på når det gjelder kompetanseheving hos eierne – ikke minst med tanke på strukturdebatten. Det er en utfordring jeg ser frem til.

Erfaring fra idretten

Som president i Norges skøyteforbund og internasjonal dommer i kunstløp, er Adolfsen i tillegg svært interessert i idrett. Også dette er en erfaring hun kan trekke veksler på.
- I skøyteforbundet må jeg hele tiden ha blikket for helheten. Vi er til for de ulike grenene, for breddeidretten og for eliteutøverne. Da må man ta mange hensyn samtidig, noe jeg sikkert kan ta med meg inn i den nye jobben, sier hun. - Og som kunstløpdommer må man ta raske avgjørelser og stå for dem. Også når man opplever motstand.
- Alt dette bidrar til at vi gleder oss til å få henne som ny kollega, fortsetter Cecilie Bjelland. - Vi er overbevist om at hun vil styrke oss i arbeidet for medlemmenes saker når vi nå skal skape fornybarsamfunnet.

Skal styrke laget

- Samtidig er vi fortsatt i en prosess med mange gode søkere til ytterligere en stilling etter at en av våre medarbeidere har gått til Norwea.
- Samfunnsbedriftene Energi skal være en tydelig og aktiv aktør på vegne av fornybarbransjen i hele landet. Et sterkt og kompetent energiteam er et viktig verktøy i dette arbeidet, avslutter Cecilie Bjelland.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern