Søk

Ny politisk rådgiver i Samfunnsbedriftene

Nasrin Naimy er vår nye politiske rådgiver

Portrettbilde av en ung kvinne i formelt jobbantrekk.
Som politisk rådgiver vil Nasrin Naimy vil dele sin tid mellom Samfunnsbedriftene og Biogass Norge. Foto: Nico Biørn-Lian
|
Publisert:
5. februar 2024

– Jeg gleder meg til å løfte frem den viktige rollen som kommunale selskaper spiller i den grønne omstillingen. Og det skal jeg gjøre med dyktige og engasjerte kollegaer, sier Nasrin Naimy.

Høy kompetanse, lang erfaring og stort samfunnsengasjement er noen nøkkelord for Samfunnsbedriftenes ferskeste ansettelse.
– Jeg er svært fornøyd med at vi nå har ansatt Nasrin Naimy som politisk rådgiver i Samfunnsbedriftene, sier administrerende direktør Øivind Brevik.
– Med sin imponerende bakgrunn og politiske teft skal hun bistå med å fronte våre medlemmers interesser overfor politikere og andre beslutningstakere.
Naimy vil samarbeide tett med direktør for samfunnskontakt Pia Farstad von Hall. Tanken er likevel at hele organisasjonen skal få nyte godt av hennes innsats.

Bred kompetanse

– Naimy har rukket å opparbeide seg mye kompetanse, både med å utforme politiske budskap og fra organisasjonslivet som sådan. Det vil komme godt med når hun skal jobbe for å få gjennomslag for våre synspunkter.
Naimy kommer til Samfunnsbedriftene fra en rådgiverstilling i Miljøpartiet De Grønne. Der jobbet hun med politisk kommunikasjon, med å utforme politiske budskap, med å bygge organisasjonen og med valgkampen.­­
Før det jobbet hun fem år som rådgiver i Frivillighet Norge. Dette er et interessepolitisk samarbeidsforum for sivilsamfunn som jobber for bedre rammevilkår for frivillig sektor.
Her ledet Naimy blant annet et digitaliseringsprosjekt. I tillegg jobbet hun med kapasitetsbygging for frivillig sektor samt med å fremme mangfold og inkludering.
Utdannelsen sin har hun fra University of Oxford Brookes i England. Der tok hun en bachelorgrad i politikk og internasjonale relasjoner. Etter det ble det en mastergrad i demokratibygging ved Universitetet i Bergen.

Erfaring som folkevalgt

I to år har hun også ledet Miljøpartiet De Grønnes utvalg for bærekraftig og rettferdig forbruk. Det har gitt henne kompetanse om bærekraftig omstilling på ulike samfunnsområder.
– Jeg er opptatt av hvordan kommunesektoren – ikke minst gjennom kommunale bedrifter – kan bli ledende i den grønne omstillingen, sier Nasrin Naimy.
– Sentrale myndigheter må legge til rette for at medlemmene våre kan ta en lederrolle i å skape bærekraftige og levende lokalsamfunn. Det gjelder særlig i et klima som blir varmere, villere og våtere.
– Både klima- og naturkrisen skal delvis løses lokalt. Da er vi nødt til å få på plass forutsigbare rammevilkår og en helhetlig plan for hvordan dette skal gjøres i kommunene.

Stort engasjement

– Norge må bli mer sirkulært. Og vi må ha som utgangspunkt at alle ressurser er knappe. Derfor synes jeg det er givende og spennende at jeg også får muligheten til å jobbe med biogass.
– Som en sirkulær og bærekraftig energiform, kan biogass løse problemer på flere samfunnsområder.
I tillegg til å jobbe for Samfunnsbedriftene, skal Naimy nemlig også jobbe for Biogass Norge, som Samfunnsbedriftene gir administrativ bistand. De to organisasjonene har flere felles medlemmer.
Naimys sterke samfunnsengasjement blir også åpenbart når man ser hvilke verv og frivillighetsoppdrag hun har tatt på seg.
Som pro-bono konsulent for Prosperastiftelsen hjelper hun ideelle aktører med kommunikasjon, myndighetskontakt og strategi. I tillegg er hun styremedlem i Afghanistankomiteen.
Noe av sin fritid tilbringer Naimy dessuten som frivillig hos Dyrebeskyttelsen.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern