Søk

Nedre Romerike brann- og redningsvesen slår et slag for mangfold

Brann og redning har tradisjonelt vært en svært mannsdominert bransje. Men flere brannvesen satser nå på å rekruttere kvinner og ulike minoriteter til tjenesten. Illustrasjonsbilde. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS.
|
Publisert:
26. august 2022

- Vi skal nå rekruttere 20-25 brannkonstabler. Det er en anledning til å øke mangfoldet og inkluderingen hos oss, sier Linda Stuvland, fagleder informasjon i Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS.

Det er svært sjelden at et brann- og redningsvesen ansetter så mange nye på en og samme avdeling. Og nå har Nedre Romerike satt i gang et prosjekt for å øke andelen kvinner og ulike minoriteter.
- Når vi lyser ut brannkonstabelstillinger, er mannlige søkere sterkt overrepresentert. Kanskje tenker kvinner at de fysiske opptakskravene er uoverkommelige, men vi mener at kvinner absolutt kan klare dem, sier Stuvland.

Kvinner må ta med joggesko!

Den 27. august arrangeres det en informasjonsdag for kvinner. En slik synliggjøring kan føre til at flere kvinner fatter interesse for tjenesten. Brannvesenet har også informert ulike treningssentre og idrettsklubber og bedt dem om å dele informasjon om stillingene.
- De som har lyst, skal få prøve både stigeklatring og en røykdykkertest. Så alle bør ta med joggesko og treningstøy! Du vil også møte våre kvinnelige kolleger og få et inntrykk av hvordan det er å jobbe i brannvesenet og hva som kreves, sier Stuvland.

Vil rekruttere fra lhbtiq-miljøet

- Vi har også en nettannonse på Blikk.no. Blikk er «Norges største magasin om og for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, interkjønn og queer (lhbtiq)» ifølge dem selv. Det tror jeg vi er første brannvesen som gjør.
- Når det kommer til opptak etter at søknadsfristen har gått ut, så velger vi å gjøre det annerledes enn vi pleier. Alle som oppfyller noen minimumskrav, blir invitert med til løpetest. Og alle som består denne, går videre til noen av de andre fysiske kravene.
- Vi tror alle disse grepene kan bidra til å øke mangfoldet i brannvesenet vårt. Og det vil være veldig positivt. For økt mangfold kan styrke tjenesten og gjøre at vi i større grad gjenspeiler befolkningen, avslutter Stuvland.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern