Søk

Nye krefter til Samfunnsbedriftene Energi

Tina Melfjord er ny i energi-teamet i Samfunnsbedriftene. Samtidig avslutter Asle Strand etter nærmere 12 år i organisasjonen og enda lengre fartstid kraftbransjen
|
Publisert:
9. januar 2024

Tina Melfjord er ny næringspolitisk rådgiver i energi-teamet i Samfunnsbedriftene. Samtidig forlater Asle Strand teamet etter 12 år. Men nye koster skaper nye muligheter, noe som også vil komme medlemmene til gode.

Tina er 34 år og kommer fra Mo i Rana. Nå har hun flyttet tilbake til Norge etter fem år i Brussel, der hun har jobbet ved Nord-Norges Europakontor. Hun har jobbet med å ivareta nordnorske interesser opp mot EU, og sørget for å informere hjemover om de endringer og muligheter som ligger i Norges avtaler med EU.
I den forbindelse har hun vært involvert i flere forskjellige fagfelt. Hun har særlig jobbet tett med forskning og utvikling og energi.
– Her har det handlet mye om å synliggjøre sektoren og dens ekspertise og «best practices» ovenfor EU-institusjonene, for å sikre gode vilkår, forklarer Tina.
Nå er hun blitt en del av energi-teamet og i full gang med å sette seg inn i mange spennende og krevende utfordringer. Hun ser frem til å kunne jobbe politisk for medlemmenes beste og bli bedre kjent med dem.
– Ja det ser jeg virkelig frem til. Etter å ha jobbet med mange ulike tematikker de siste årene, ser jeg frem til å kunne fokusere på det feltet som kanskje er mest sentralt i det grønne skiftet, nemlig energi, sier Tina.
– Samtidig ser jeg frem til å bli skikkelig godt kjent med hvordan Samfunnsbedriftene jobber for å ivareta medlemmenes interesser. Det er også spennende å komme inn i en organisasjon som setter bærekraft og det grønne skiftet høyt på agendaen.

Slutter

Samtidig som vi ønsker Tina velkommen, takker vi av fagsjef Asle Strand fra Samfunnsbedriftene etter drøye 12 år. I 2016 overtok han ansvaret for, den gang, KS Bedrift Energi.
Asle har vært en drivende kraft i Samfunnsbedriftene Energi. Det var han som i praksis ledet KS Bedrift Energi frem til Cecilie Bjelland kom inn i 2019.
Asle har vært med på hele reisen fra KS Bedrift som en avdeling i KS, frem til dagens Samfunnsbedriftene som er en selvstendig organisasjon med egne verdier og ambisjoner.
Det er mange som har blitt kjent med Asle gjennom alle disse årene. Når han har gitt stafettpinnen videre hos oss er det ikke for å leve et roligere liv. Nå skal familiegården på Modum få den oppmerksomheten Asle lenge har ment at den fortjener.

Nye muligheter

– Vi takker Asle for den solide jobben han har gjort gjennom 12 år i organisasjonen. Han har unikt god kunnskap og innsikt i bransjen. Han har historien og kontakten og har vært med på den store omveltingen vi har sett i bransjen disse årene, sier direktør Truls Wickholm i Samfunnsbedriftene Energi.
– Samtidig åpner det seg nye muligheter med nye ansatte. Tina skal ikke bli en ny Asle, men vil med sin kompetanse og erfaring, styrke energi-teamet i en retning som vil komme til glede og nytte for våre medlemmer.
– Tina forstår at det er avgjørende for uviklingen av norske distrikter at vi bygger nok nett og kraft i et raskere tempo. Det blir spennende å ha med henne i det arbeidet vi skal gjøre for medlemmene fremover.
 

Les mer om

Mona Adolfsen
Bilde av næringspolitisk rådgiver Mona Adolfsen.
Næringspolitisk rådgiver
413 34 819
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern