Søk

Medlemsundersøkelsen 2023:

Rekordhøy tilfredshet med tjenestene

Øivind Brevik i halvfigur med havnebilde i bakgrunnen.
FORNØYD: Øivind Brevik er fornøyd med at Samfunnsbedriftene har svært tilfredse medlemmer. I årets medlemsundersøkelse settes det flere nye rekorder. Foto: Jill Johannessen
|
Publisert:
19. desember 2023

– Vi er utrolig stolte over at medlemmene setter så stor pris på tjenestene vi leverer, sier administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene.

Samfunnsbedriftene gjennomførte sin årlige medlemsundersøkelse i november, og den viser at det fortsatt er svært høy tilfredshet i medlemsmassen.
84,4 prosent sier at de er ganske eller svært godt fornøyde med medlemskapet.
– Dette er litt lavere enn i fjor, men vi har stabilisert oss på et svært høyt nivå i tilfredshet blant medlemmene. Det er vi både stolte av og ydmyke overfor, sier Øivind Brevik.
Figur fra medlemsundersøkelsen.
84,4 prosent sier at de er fornøyde med medlemskapet i Samfunnsbedriftene.
Tilfredshet med tilgjengelighet og responstid gjør derimot et byks framover.
– Det øker fra 85,5 til 88,5 prosent fornøyde medlemmer. Det har vært et tøft år for mange, og det gjelder også våre medlemsbedrifter. Det er viktig for oss å være tilgjengelige for medlemmene og løse de utfordringene de har, sier Brevik.
Figur fra medlemsundersøkelsen
88,5 prosent sier at de er fornøyde med tilgjengelighet og responstid hos Samfunnsbedriftene.

Sterk økning

De største endringene vises imidlertid der medlemmene gir tilbakemelding på de ulike tjenestene Samfunnsbedriftene leverer.
– Her går kommunikasjon og nyhetsbrev fram 14 prosentpoeng, arbeidsliv/juss og tariff går fram 10 prosentpoeng, mens møteplasser og næringspolitikk ligger ganske stabilt, sier Brevik.
Han legger spesielt vekt på hvor viktige tjenestene innen arbeidsliv, juss og tariff er.
– Det er arbeidsgiveransvar og lønnsoppgjør som skiller oss fra mange av de andre interesseorganisasjonene. Derfor er vi svært glade for at medlemmene våre sier at dette er våre viktigste tjenester, og at det er de vi leverer best på.

Bærekraft viktigst

I medlemsundersøkelsen blir det også spurt om hvilke saker Samfunnsbedriftene bør jobbe spesielt med det neste året.
– Også i år er det bærekraft, samfunnsansvar, ledelse og digitalisering som er de viktigste sakene. Vi har allerede gjort en del grep på disse områdene de siste årene, så dette ser vi på som et signal om å holde tempoet oppe, sier Brevik.
Han forteller at det er store individuelle forskjeller mellom de ulike bransjene.
– For eksempel er bærekraft mye oftere nevnt hos avfallsbedrifter som jo arbeider spesielt med gjenvinning og sirkulær økonomi. Energibedrifter er gjerne mer opptatt av digitalisering.
– Det fine med denne undersøkelsen er at den gir oss mange svar på hvilke saker vi bør ha et sterkere fokus på innen de ulike bransjene. Samtidig er det gull verdt å få vite hvilke områder medlemmene mener vi kan bli bedre på.
Figur fra medlemsundersøkelsen.
Bærekraft, samfunnsansvar, ledelse og digitalisering er de sakene medlemmene mener Samfunnsbedriftene bør ha et ekstra fokus på.

Vil anbefale medlemskap

I årets undersøkelse er det spesielt ett tall Øivind Brevik er spesielt glad for å se.
– Og det er hvor mange som sier at de vil anbefale et medlemskap til andre kommunalt eide bedrifter. I år svarer nesten 76 prosent at det er sannsynlig, og det er det høyeste vi har målt noensinne. Det er en sterk indikasjon på at medlemskapet betyr noe for bedriftene.
Brevik sier at den positive undersøkelsen er en strålende julegave til alle ansatte i Samfunnsbedriftene.
– Men som vanlig skal vi ikke hvile på laurbærene. Slike resultater gjør at vi bare kommer til å jobbe enda mer energisk for å skape medlemsverdi i det nye året, sier Brevik.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern