Søk

Samfunnsbedriftenes HR-nettverk

Styrker bedriften din i «kampen om folka»

Blond kvinne smiler mot kamera
Tone Forssell Solsrud er administrasjonssjef i Norges største renseanlegg, Veas. Foto: Samfunnsbedriftene
|
Publisert:
23. april 2024

Arbeidsmarkedet er i endring. I tillegg til å beholde ansatte, er det avgjørende å tiltrekke seg ny kompetanse. Ved å delta i et av Samfunnsbedriftenes HR-nettverk, kan du være med på å styrke din bedrift.

– Virksomhetene som deltar i nettverket vårt har ikke en stor HR-avdeling som for eksempel Equinor, sier Veas’ administrasjonssjef Tone Forssell Solsrud. Hun leder et av Samfunnsbedriftenes to HR-nettverk.
– Ofte er det én person i bedriften som skal lage systemer for alt fra timeregistrering, kompetanse og rekruttering til lønnsfastsettelse.
Da er det et poeng at man ikke må finne opp hjulet på nytt. For om du har en utfordring på HR-området, er sjansen stor for at noen andre har stått i en lignende situasjon. Og at de fant en løsning som du kan lære av.
– Alle vi som deltar i nettverket, har HR-ansvar i en samfunnsbedrift. Vi har ofte like problemstillinger, og kan finne løsninger som er relevante for flere.

Kommer fra hele Norge

– Fagfelleskapet har mye å si. Her blir du kjent med andre som har samme ansvarsområde og samme struktur. For det er mye som er likt når man er offentlig eiet.
– I nettverket vårt har vi medlemmer fra alle kanter av landet, det være seg fra vest til øst, og fra Sørlandet til Nord-Norge.
Medlemmene møtes fire ganger i året, i Samfunnsbedriftenes lokaler. Ofte kommer det eksperter for å snakke om relevante tema, som endringsledelse, organisasjonsutvikling, oppfølgning av sykefravær og hjemmekontor.
– Vi ser at det opparbeider seg mye tillit mellom medlemmene. Og det senker terskelen for å spørre hverandre ut om løsninger. Også utenom møtene våre er det mye kontakt.
– Så på en måte vil et HR-nettverk mangedoble antallet HR-medarbeidere i din bedrift. Du kan dra nytte av de andres erfaringer og kompetanse.

Rekruttering er «det nye svart»

En utfordring som alle står overfor nå, er å rekruttere ansatte som har den kompetansen som virksomheten vil trenge fremover. Og det er på det rene at det er ulik tilgang på søkere rundt omkring i landet.
– I Bergen og Stavanger finnes det for eksempel mange med relevant kompetanse, men som likevel kan være vanskelige å få tak i, fordi man konkurrer mot olje- og gassbransjen.
– Men det som går igjen for alle, er at det er viktig å bygge gode og proffe organisasjoner slik at man både kan beholde og tiltrekke seg de ansatte som man trenger. Kun da kan man «vinne» kampen om folka.
– Her opplever jeg at Samfunnsbedriftene er en proff aktør som hjelper med å øke kompetansen hos sine medlemmer.

Flere tilbud til medlemmene

– Vi ser det i tilbudet innen lederutvikling, innen nettverket Kvinner i samfunnsbedriftene og innen HR-nettverk.
– Som offentlige eide selskaper, har vi en plikt til å forvalte ressursene på en god måte. Og vi kan være en pådriver for et inkluderende arbeidsliv. Her tror jeg samfunnsbedriftene kan være et forbilde for de private.

Les mer om

HR-nettverkene

Samfunnsbedriftenes to HR-nettverk har totalt 60 deltagere og møter fire ganger i året.
Målgruppen er personalmedarbeidere, personalsjefer, HR-sjefer, daglige ledere og administrerende direktører.
Samfunnsbedriftene stiller med møterom og følger opp ved behov.
Ønsker du å delta? Send oss gjerne en epost eller ta kontakt med rådgiver Bjørg Wølneberg.
Bjørg Wølneberg
Bilde ac Bjørg Wølneberg. Foto: Jill Johannesen.
Rådgiver
982 49 423
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern