Søk

Datoene for årets oppgjør

Tariff-forhandlingene 2024

Kvinner og menn sitter på hver sin side av et langbord og lytter til en mann som står ved enden av bordet og snakker
Samfunnsbedriftenes sjef Øivind Brevik snakker på åpningsmøtet under mellomforhandlingene om Bedriftsavtalen i 2023. Foto: Nico Biørn-Lian
|
Publisert:
12. januar 2024

Årets tariff-forhandlinger er et hovedtariffoppgjør. Det betyr at partene forhandler om bestemmelsene i selve avtaleverket i tillegg til lønn.

– Årets tariffoppgjør blir svært viktig, sier assisterende direktør Barbro Noss som skal fronte forhandlingene på vegne av Samfunnsbedriftene.
– Vi må sørge for at bedriftenes behov for å rekruttere og utvikle arbeidstakere balanseres med behovet for et avtaleverk og en ramme som sikrer deres økonomisk bærekraft.
– Vi har lest rapporten som konkluderer med at frontfagsmodellen har fungert etter hensikten. Og vi er enige med utvalget i at frontfaget fortsatt bør være normen for oppgjørene.

Bedriftsavtalen

Forhandlingene om Bedriftsavtalen foregår 14.15. mai. Fristen for at partene kommer til enighet er kl. 24:00 på forhandlingenes dag to.
I forkant av forhandlingene skal det holdes et digitalt innspillmøte. Her får medlemmene formidle hva de ønsker å vektlegge i årets forhandlinger om Bedriftsavtalen.
Dette møtet holdes på Teams den 6. mars. Våre berørte medlemmer vil få tilsendt nærmere info og lenke for å kunne delta i møtet.

Energiavtale I og II

Forhandlingene om Energiavtale I og II foregår 28.29. mai. Fristen for at partene kommer til enighet er kl. 24:00 på forhandlingenes dag to.
I forkant av forhandlingene skal det holdes et digitalt innspillmøte. Her får medlemmene formidle hva de ønsker å vektlegge i årets forhandlinger om energiavtalene.
Dette møtet holdes på Teams den 8. mars. Våre energimedlemmer vil få tilsendt nærmere info og lenke for å kunne delta i møtet.

Hovedtariffavtalen

Forhandlingene om Hovedtariffavtalen for kommunesektoren (kommuneoppgjøret) starter opp 15. april med frist kl. 24:00 natt til 1. mai.
I forkant av forhandlingene skal det holdes et digitalt innspillmøte. Her får medlemmene formidle hva de ønsker å vektlegge i årets forhandlinger om Hovedtariffavtalen.
Dette møtet holdes på Teams den 5. mars. Våre berørte medlemmer vil få tilsendt nærmere info og lenke for å kunne delta i møtet.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern