Søk

«Samfunnsansvarlige bedrifter – Bevisste ledere»

Alle ledere må utvikle seg

Kvinne iført arbeidsklær smiler mot kamera.
Daglig leder Bente Gansum Daazenko i BIR Nyverdi AS er en tidligere deltager av vårt lederprogram «Samfunnsansvarlige bedrifter – Bevisste ledere». Foto: BIR.
Publisert:
4. september 2023

300 ledere har nå gjennomført vårt skreddersydde lederprogram. Tilbakemeldingene er svært positive. Les intervjuet med to tidligere deltagere, Bente Gansum Daazenko og Therese Constant-Stangeland.

Samfunnsbedriftenes lederprogram «Samfunnsansvarlige bedrifter – Bevisste ledere» har nå etablert seg som en standard for ledere av kommunalt eide selskaper.
Vi har tatt en prat med to tidligere deltagere for å høre hva de tenker om det populære programmet.
Bente Gansum Daazenko, som daglig leder for BIR Nyverdi AS har du mye ansvar. Hvorfor vil du sende ledere på dette lederprogrammet?
- Jeg er opptatt av at lederne i BIR har en god forståelse av hva lederrollen går ut på, og at de forstår ansvaret som kommer med lederrollen, sier Gansum Daazenko.

Må kjenne seg selv

- Og så tenker jeg det er viktig å kjenne seg selv for å kunne lede andre. Lederne skal utvikle og ta ansvar, og da er det avgjørende at lederen klarer å ta andres perspektiv og formidle budskap på en måte som er med på å skape mening for den enkelte.
- Det er også viktig at lederne får konkrete verktøy til å håndtere lederhverdagen. Og sist, men ikke minst, at lederen får reflektert over egen praksis sammen med andre i samme eller tilsvarende bransjer.
Hva var mest nyttig for deg da du gikk på pilotprogrammet?
- I tillegg til tingene jeg alt har nevnt, opplevde jeg det som spesielt nyttig å få kunnskap om mine egne styrker og preferanser, slik at jeg kan vite hva jeg kan, og hva jeg trenger av andre som komplimenterer meg.
- Og det å møte og bli kjent med andre ledere i en annen kontekst.
Therese Constant-Stangeland, du er avdelingsleder verdikonsepter i BIR Nyverdi AS. Hva var mest nyttig for deg?
- For meg var den delen som handlet om endringsledelse veldig nyttig. Det gav meg en forståelse for hvordan jeg kan lede for å få med meg alle, forklarer Constant-Stangeland.
- Dette ser jeg som spesielt viktig med tanke på bærekraft og samfunnsoppdraget vårt.

Slik ser andre deg

- Ellers så var 360-evalueringen veldig nyttig, i og med at jeg er ganske ny som leder. Det var spennende å se hvordan jeg ble oppfattet i de ulike rollene.
- Det var nyttig å høre hva medarbeiderne mente, men ikke minst hvordan jeg ble oppfattet av de andre i ledergruppen.
- Og så var det veldig positivt at det var andre samfunnsbedrifter med en miks fra både min og andre bransjer. Fint å kunne resonnere over egen virkelighetsforståelse i møte med andre bransjer.
- Jeg ble mer bevisst hva vi gjør som er bra, og hva vi kan lære og la oss inspirere av hos andre, avslutter Constant-Stangeland.
LES MER OG MELD MEG PÅ

Les mer om

Samfunnsbedriftenes lederprogram

I alt 300 ledere i ulike samfunnsbedrifter har nå gjennomført dette lederprogrammet, som er skreddersydd for ledere av kommunalt eide bedrifter.
Vissa står for det faglige innholdet. Konsulentene fra dette selskapet kjenner våre bransjer godt, og er svært erfarne med å utvikle ledere.
For kull 20 er programmet i enda større grad tilpasset lederhverdagen. Det gjelder med tanke på bedriftenes søkelys på bærekraft, behovet for at team fungerer samt ledernes «indre bærekraft».
LES MER OG MELD MEG PÅ

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern