Søk

Arendalsuka 2022:

Møt oss på Arendalsuka!

Stands på torget i Arendal under Arendalsuka, med Trefoldighetskirken i midten.
ARENDALSUKA: 15. - 19. august er det klart for årets utgave av Arendalsuka, og Samfunnsbedriftene er til stede. Våre arrangementer holdes tirsdag 16. august i Kirkekjelleren, som ligger under Trefoldighetskirken midt i bildet. Foto: Steinar Q. Andersen
Skrevet av:
Steinar Q. Andersen
|
Publisert:
9. august 2022

Energiloven, sirkulær økonomi og fremtidig beredskap. Samfunnsbedriftene kommer også denne sommeren til å sette sitt preg på Arendalsuka 15.-19. august.

Arendalsuka er en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møtes for debatt og utforming av politikk. I løpet av en arbeidsuke skal det debatteres på mer enn 1000 arrangementer, og ikke minst på kafeer, barer og 200 stands.
Arendalsuka er partipolitisk uavhengig, og har som mål å styrke troen på politikk og politisk debatt. Arendalsuka vil på denne måten bidra til å styrke kraften i vårt levende demokrati.

Nyttige erfaringer

– For Samfunnsbedriftene er det viktig å være synlige og til stede der det skjer. I Arendal vil vi møte mange beslutningstakere som vi kan påvirke gjennom formelle og uformelle samtaler slik at våre medlemsbedrifter har gode rammevilkår, sier administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene.
Samfunnsbedriftene hadde ingen egne arrangementer under Arendalsuka i 2021, men valgte i stedet å delta på andres arrangementer.
– Det var nyttig å ha god tid til å gå rundt på ulike debatter og stands. De ga god erfaring som vi tar med oss inn i årets utgave av Arendalsuka. Dessuten var det veldig hyggelig å kunne slå av en prat med mange av våre medlemmer som hadde tatt turen til Arendal. Det skal vi få tid til i år også, selv om vi igjen skal ha egne arrangementer. Så det er bare å ta kontakt, sier Brevik.

Egne arrangementer

I år er det tirsdag som blir den store dagen for Samfunnsbedriftene. Ved siden av å arrangere tre egne arrangementer, skal også Biogass Norge (som Samfunnsbedriftene er sekretariat for) ha to arrangementer denne dagen. Alle holdes i Kirkekjelleren, som ligger sentralt i sentrum under Trefoldighetskirken i Arendal.

Sirkulære skatter

Tirsdag 16. august klokka 10.00 – 10.50
Kirkekjelleren / Facebook-arrangement
Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs
Alle kan gjøre noe for at tekstiler skal belaste klima og miljø mindre, enten det er designere, produsenter, varehandelen, gjenvinningsindustrien eller forbrukere. Stortinget kan også gjøre mye for at tekstilene varer lenge og kan gjenvinnes. Det kan lage nye lover for skatt og merverdiavgift.
På vårt arrangement vil bransjestemmer fra hele verdikjeden fortelle Stortinget hva som hindrer oss i bedre utnyttelse av tekstilene. Politikerne svarer på hva de skal gjøre for å sikre bedre produksjon, mer ombruk, bedre vilkår for nye forretningsmodeller og reparasjoner.
Det blir innlegg fra Regnskap Norge, Fretex, Oslo MET, NF&TA (Næringsklyngen for tekstiler i Norge) og Samfunnsbedriftene.

Brann og redning mot 2030

Tirsdag 16. august klokka 12.30 – 13.15
Kirkekjelleren / Facebook-arrangement
Samfunnsbedriftene Brann og redning
I år har myndighetene endelig bestemt seg for å ta den helhetlige gjennomgangen av brann- og redningstjenesten som mange av oss har jobbet lenge for å få på plass.
Brannstudien har tiårsjubileum i 2023, og den siste stortingsmeldingen om brann og redning er fra 2008. Mye har skjedd på samfunnsikkerhets- og beredskapsfeltet de siste ti årene uten at man har tatt den grunnleggende diskusjonen om hvilken rolle brann- og redningstjenesten skal spille i nasjonal, regional og ikke minst lokal beredskap framover.
Samfunnsbedriftene og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) inviterer i felleskap til en debatt om de store spørsmålene om hva denne tjenesten skal løse av beredskapsoppgaver for samfunnet fram mot 2030.

Energiloven – «Fit for 2050»?

Tirsdag 16. august klokka 14.05 – 14.50
Kirkekjelleren / Facebook-arrangement
Samfunnsbedriftene Energi
Norge har hatt en energilov i 30 år som har tjent oss godt. For at vi skal nå våre nasjonale klimamål innen 2050, må imidlertid elektrifiseringen og energiomleggingen av samfunnet gå enda fortere enn i dag.
Spørsmålet er om vi har en energilov som er rede for den utviklingen som må skje de neste 30 årene? Med andre ord: Er energiloven egentlig «fit for 2050»?
På vårt arrangement møter energilovens far, Eivind Reiten, dagens politikere, nærmere bestemt Elisabeth Sæther (Ap), Sofia Marhaug (Rødt), Terje Halleland (Frp) og Cecilie Bjelland (Samfunnsbedriftene). Debatten blir ledet av Gert Mollestad fra Montel.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
E-post: Invoice.155358@vismabpo.no
EHF: 9908912868222
Samfunnsbedriftene 155358
c/o Azets Insight AS Postboks 8930
7439 Trondheim
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern