Søk

«Kvinner i samfunnsbedriftene» starter i april:

Positivt med et spark bak!

Havnesjef Linda Mortensen Midtbø foran ferge i Florø Havn.
ENERGI-BOOST: – Vi får ikke mer mangfold hvis vi bare jobber én og én. Dessuten er det en energiboost for egen del, og himla kjekt å dele dette sammen med mange andre kule damer, sier havnesjef Linda Mortensen Midtbø i Florø Havn. I april starter andre kull av "Kvinner i samfunnsbedriftene". Foto: Ørjan Storesund/Florø hamn
|
Publisert:
23. mars 2022

– Det er positivt med et spark bak til å ta grep om egen og andres situasjon for mer mangfold, sier havnesjef Linda Mortensen Midtbø i Florø Havn. Hun håper at flere havner melder seg på nettverket «Kvinner i samfunnsbedriftene».

Midtbø deltok på det første kullet i nettverket i 2019. Siden har koronapandemien satt en stopper for oppfølgeren, men i slutten av april starter Samfunnsbedriftene endelig opp med andre kull.
– «Kvinner i samfunnsbedriftene» var absolutt en positiv opplevelse, både som inspirasjon, mulighet til å dele erfaringer med de andre deltakerne, bredden på innholdet til innlederne – som holdt veldig høyt nivå – konkrete og nyttige tips og råd, sier Midtbø.
– Og ikke minst «sparket bak» til å ta grep om egen og andres situasjon for mer mangfold. Dette siste er nok det som var mest verdifullt. Flere enn kvinner bør høre om dette, så jeg håper det blir et tema på andre arrangementer hos Samfunnsbedriftene der begge kjønn deltar.

Energiboost og kule damer

Midtbø ser gjerne at flere kvinner fra havnene melder seg på i nettverket.
– Vi får ikke mer mangfold hvis vi bare jobber én og én. Dessuten er det en energiboost for egen del, og himla kjekt å dele dette sammen med mange andre kule damer, sier hun.
Selv om det har kommet flere kvinnelige havnesjefer de siste årene, er det fortsatt en mannsdominert bransje. Blant Norske Havners medlemmer er ca. 70 prosent av de ansatte menn. I åtte av ti bedrifter består også ledergruppene av minst 70 prosent menn.
– Det må jobbes systematisk, og bedriftene må ha konkrete måltall som de styrer etter ­– på lik linje med måltall innen økonomi, HMS og bærekraft. Det er større sjanse for handling når kjønnsbalanse blir en del av strategien med konkrete mål som skal oppnås, sier Midtbø.

Statsråder og toppsjefer

Det andre kullet av nettverket starter 21. april, og primus motor i «Kvinner i samfunnsbedriftene», Anna Ljunggren, sier at det meste av programmet for den første samlingen er klart.
– Vi er glade for at kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen har sagt ja til å delta, og vi tror også det blir veldig interessant å høre Sumeet Singh Patpatias tanker. Han er inkluderingssjef i Schibsted-konsernet, og har gjort seg mange tanker om hvor stor verdi mangfold har.
– Tema for den første samlingen i nettverket er jo også «Hvordan kan mangfold gjøre virksomheter mer attraktive», sier Ljunggren.
Hun lister også opp en rekke andre bidragsytere som Chris Hovde i Telia, kjønnsforsker Agnes Bolsø ved NTNU, psykolog Joar Skjevdal, daglig leder Kimiya Sajjadi i Big Enough Global, utredningsleder Morten Sonniks i Imdi, byråd Ruth Grung i Bergen og mange flere.

Les mer om

"Kvinner i samfunnsbedriftene"

er Samfunnsbedriftenes nettverk for å få flere kvinner til å aktivt ta på seg styreverv og lederposisjoner i samfunnsbedrifter og kommunal sektor. Det første kullet i nettverket møttes over tre samlinger mellom november 2019 og mars 2020.
Nettverket ble etablert fordi menn dominerer i ledelsen av svært mange kommunale selskaper. På energiområdet er hele 97 prosent av daglige ledere menn, og det er ikke veldig mye bedre innen brann/redning (94 prosent), avfall (88 prosent), havner (88 prosent) og vann og avløp (83 prosent).
Neste kull med "Kvinner i samfunnsbedriftene" vil ha følgende samlinger:
  • Samling 1: 20. – 21. april
    Hovedtema: Hvordan kan mangfold gjøre virksomheter mer attraktive? 

  • Samling 2: 24 – 25. august 
    Hovedtema: Hvordan ta steget opp og frem? 

  • Samling 3: 9. – 10. november 
    Hovedtema: Hva forventes av en toppleder og styreleder? 
Alle samlinger foregår på Nationaltheatret Konferansesenter i Oslo.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern