Søk

Kurs i utvikling av ansatte

– Vi ser en dramatisk endring i lederes fokus på kompetanse

En mann i dress ser smilende mot kameraet.
Den erfarne kursholderen Olav Johansen er førstelektor ved Høyskolen Kristiania og Universitetet i Sørøst-Norge og partner i Knowledge Management Company. Foto: Høyskolen Kristiania
|
Publisert:
14. april 2023

– Jeg skal vise dere en metode for å finne ut hva som trengs for å styrke bedriften fremover. Det sier den dyktige kursholderen og HR-forskeren Olav Johansen om kurset han skal holde på vegne av Samfunnsbedriftene den 27. april.

– Dagens ledere er veldig opptatt av hva slags kompetanse de trenger i organisasjonen sin. Kursene jeg holder for HR Norge har tatt helt av. Og vi vet at mange nye ledere klør seg i hodet, sier Johansen.
Han understreker at ledere må gjøre det mulig for de ansatte å utvikle seg. Og en slik utvikling går ikke bare på at de ansatte får lære seg noe nytt. De ansatte må også få lov å bruke ting de allerede kan. Og her er vi ved noe av kjernen i metodikken.

La de ansatte utvikle seg

– Det er en blanding mellom at folk må lære seg noe nytt, og at folk må få lov til å tenke nytt. Når lederne gir dem muligheten til dette, ser vi at det blir verdiskapning.
Et fancy ord for dette er «kompetanseledelse».
– Jeg kommer også til å slippe et par funn fra et pågående forskningsprosjekt som tar for seg langtidsvirkningen av denne metoden, påpeker Johansen.

Få verktøy i lomma

Som forsker, underviser og forfatter har han det teoretiske grunnlaget og den vitenskapelige tyngden i bånn. Men på dette seminaret skal han brette opp ermene og ta for seg ting som ledere kan bruke i sin arbeidshverdag.
– De som deltar på seminaret skal få verktøy som de kan benytte seg av med en gang de kommer hjem. De skal få konkrete tips for å utvikle sine ansattes kompetanse. For vi vet om mange ting som fungerer.
MELD MEG PÅ

Les mer om

Kurs om kompetanseutvikling

Samfunnsbedriftene tilbyr kurs i kompetanseutvikling den 27. april på Kommunenes Hus i Oslo.
På dette seminaret vil du lære hvordan du finner ut hvilken kompetanse bedriften din vil trenge. Og du vil lære hvordan dere kan tette kompetansegapet.
Målgruppen er ledere og HR-medarbeidere i samfunnsbedrifter.
Olav Johansen er en ettertraktet kursholder, HR-forsker og forfatter.
LES MER OG MELD DEG PÅ

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Gå til toppen
Personvern