Søk

Ny kursrekke i bærekraft

Er du i startgropen på bærekraft eller kjenner på ditt ansvar som leder?

Ole Sverre Spigseth har solid erfaring som kursholder, konsulent og leder (foto: arkiv).
|
Publisert:
19. januar 2023

Samfunnsbedriftene arrangerer for første gang kurs i bærekraft – for deg som er i startgropen, for deg som sitter i ledergruppen eller styret og for deg som har ansvar for rapportering.

Er du i startgropen og trenger en push for å komme i gang med å jobbe systematisk med bærekraft anbefaler vi at du får med deg kurset Kom i gang med bærekraft.
Det er lagt til 8. mars i Oslo, slik at du kan få med deg både kurset og Samfunnsbedriftenes bærekraftsdag 7. mars, uten å gjøre flere reiser enn nødvendig.
- Vi opplever en sterk økning i behovet for kompetanse på bærekraft. Vi lanserer derfor en helt ny kursrekke på dette, fortrinnsvis til våre medlemmer. «Kom i gang med bærekraft» kurset gir en praktisk innføring i hvordan du kan jobbe systematisk og strategisk med bærekraft i din virksomhet. Du får en innføring i hvordan du kan bruke FNs bærekraftsmål i arbeidet med å gi samfunnsansvar en helhetlig og operativ ramme, samt metoder for identifisering og prioritering av tema, sier Jill Johannessen, fagsjef for bærekraft i Samfunnsbedriftene.

Bærekraft i ledergruppen og styrerommet

Kurset Bærekraft i ledergruppen og styrerommet er et live nettkurs som holdes 21. mars. Det retter seg mot ledere i samfunnsbedrifter som ønsker å bidra til at virksomhetene jobber proaktivt med strategi, bærekraft, innovasjon og omstilling.
- Kurset gir deg som leder eller styremedlem innsikt i ditt ansvar for hvordan sikre at virksomheten har tilstrekkelig fokus på bærekraft og samtidig at det skal være økonomisk bærekraftig å levere samfunnsoppdraget, sier kursleder Ole Sverre Spigseth.
Spigseth har lang erfaring fra konsulentarbeid og kursing i strategi, forretningsutvikling og omstilling. Gjennom de siste årene har han spesialisert seg på bærekraft og holdt mange kurs for ledergrupper og styrer i både små og store virksomheter. Han har videre bakgrunn fra en rekke lederstillinger, som mellomleder, toppleder og styreleder.
Kurset strekker seg over 3-3,5 timer og leveres digitalt via Teams.

Bærekraftrapportering for samfunnsbedrifter

Det er lett å gå seg vill i ulike rammeverk og standarder når man skal rapportere om bærekraft i virksomheten. Vi arrangerer derfor kurs i bærekraftsrapportering 21. mars som er et nettkurs live. Det gir deg oversikt over hvilke verktøy, standarder og metoder som finnes innen rapportering av bærekraft og inspirasjon til å komme i gang med rapporteringen i egen virksomhet.
- Vi vil gå igjennom bærekraftsrapporten steg for steg, og du får en innføring i viktige prinsipper for rapportering, med utgangspunkt i standarden Global Reporting Initiative, som er den mest brukte standarden for rapportering. Vil vil også se på nåværende og forventede krav fra EU, deriblant en ny europeisk rapportering standard ESRS (European Sustainability Reporting Standards), som forventes vedtatt medio 2023, sier Spigseth.
Kurset strekker seg over 3-3,5 timer og leveres digitalt via Teams.

Ikke nøl med å melde deg på

Vi har valgt å begrense antallet deltakere til 16 på fysisk kurs og 12 på live nettkurs for å sikre god dialog mellom kursholder og deltagere og erfaringsutveksling blant deltagerne. Deltagerne vil også få tilgang til en OneDrive mappe med kursmateriell, faglig stoff og dokumentmaler vi bruker på kurset.
- I tillegg stiller kursholder seg til rådighet for deltagerne for spørsmål som dukker opp i etterkant. Det syns vi er en fantastisk god service, sier Johannessen.
Hun har tidligere vært på kurs hos Spigseth og var veldig fornøyd med utbytte.
- Vi er kjempefornøyde med å ha fått med oss Spigseth som kursholder. Han har lang erfaring og kurset mange hundre deltagere på tilsvarende kurs. Nå håper vi at mange av medlemmene finner tilbudet interessant.
- Jeg gleder meg til å ta fatt på bærekraftskursene rettet mot samfunnsbedriftene. De har en sentral rolle for at Norge skal nå sine bærekraftsmål og for å skape gode bærekraftige tjenester i lokalsamfunnene, sier Spigseth.
Kursene kan tas uavhengig av hverandre, som i første omgang er satt opp i mars 2023. Her finner du oversikt over alle våre kurs.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern