Søk

Siste mulighet for å få med hele SoMe-skolen

Bilder av "likes"
Sliter du med å nå gjennom på sosiale medier? Da kan SoMe-skolen være noe for deg! Foto: Unsplash
|
Publisert:
30. januar 2024

Fredag 9. februar arrangeres fjerde webinar i Samfunnsbedriftenes serie om sosiale medier. De som ønsker å få med seg hele serien, må melde seg på nå.

De tre første webinarene har tatt for seg Facebook/Instagram, LinkedIn og Google.
– Vi har gjort opptak av disse webinarene, slik at de er tilgjengelige for de som har meldt seg på hele webinarrekken. Flere av deltakerne har også satt pris på å få tilsendt lysbilder og lenke til opptak når et webinar har kollidert med andre møter, sier kommunikasjonsdirektør Steinar Q. Andersen i Samfunnsbedriftene.
For de to siste webinarene 9. februar og 8. mars foreligger det ingen avtale om opptak.
– Derfor er man nødt til å få med seg disse webinarene «live». Hvis man ønsker å få med seg hele webinarserien, må man melde seg på nå. Da sender vi lysbilder og lenke til opptak for de tre første webinarene, og så kan man få med seg de to siste på direkten, sier Andersen.

Det viktigste med SoMe

De to siste webinarene handler om noe av det viktigste med sosiale medier: Hvordan man skal ha god dialog med sine brukere, og hvordan man kan lage gode videoer.
– Mye av poenget med sosiale medier er nettopp at de er sosiale. Det er altså snakk om en løpende dialog med brukerne. Likevel ser vi ofte at mange bare bruker sosiale medier som en ropert, og ikke bryr seg om å opprette en dialog.
– På webinaret fredag 9. februar er det nettopp den løpende dialogen vi skal snakke om. Du lærer om både inngående og utgående dialog, hvordan du starter dialog med dine brukere og røkter kommentarfelt, og du får en oversikt over smarte verktøy, sier Andersen.

Video virker best

Det foreløpig siste webinaret om sosiale medier arrangeres 8. mars. Da er det produksjon av video og «reels» som er tema.
– Godt innhold er en forutsetning for å få trafikk på sosiale medier. Video og «reels» er det innholdet som gir mest oppmerksomhet, men mange sliter med å lage dette innholdet. Egentlig er det ikke så vanskelig, siden folk ikke er opptatt av at alt skal være så glatt og strømlinjeformet. Ofte virker det best med enkle og ærlige videoer som gir et innblikk «bak sceneteppet», sier Andersen.
På webinaret får du vite hva «reels» er, og hvordan du lager gode videoer til bruk i sosiale medier. Kurset legger stor vekt på historiefortelling og oppbygging.
– Dessuten blir det en gjennomgang av ulike virkemidler, nyttige verktøy og funksjonene som ligger i de ulike sosiale mediene. Vi ser at terskelen kan være høy for å starte med produksjon av video, men når man først kommer i gang og blir vant med verktøyene, går det langt glattere.

Noe du vil lære mer om?

Andersen forteller at det kan bli aktuelt med flere webinarer i SoMe-skolen.
– Det har allerede kommet inn forslag til flere temaer. Vi har ennå ikke vært innom plattformer som TikTok, SnapChat, Pinterest og YouTube, og flere har etterspurt webinarer om hva kommunale selskaper har lov til å gjøre i sosiale medier. Hvis det er andre forslag, er det bare å sende oss en e-post.

Les mer om

SoMe-skolen

SoMe-skolen er et tilbud til medlemmene fra Samfunnsbedriftene. Det består av en rekke webinarer som tar for seg de ulike sosiale mediene, og hvordan disse kan benyttes til å informere og ha dialog med innbyggere, kunder og samarbeidspartnere. Webinarene følges digitalt, og varer i én time.
Kursene koster 1.500 kroner per stykk for medlemmer (2.000,- for ikke-medlemmer) eller 4.000 kroner for hele serien med webinarer. Hvis man melder seg på hele webinarserien, får man tilsendt lysbilder og lenke til opptak av de tre første webinarene.
De neste webinarene i serien:
Fredag 9. februar: God dialog i sosiale medier
Fredag 8. mars: Slik lager du gode videoer og «reels»
Tidligere webinarer i serien:
Fredag 10. november: Facebook og Instagram for bedrifter
Fredag 8. desember: Smart bruk av LinkedIn for ledere, fagfolk og bedrifter
Fredag 12. januar: Bli bestevenn med Google!
Steinar Q. Andersen
Bilde av Steinar Q. Andersen. Foto: Jill Johannessen
Kommunikasjonsdirektør
906 71 341
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern