Søk

Lederutvikling:

Samfunnsansvarlige bedrifter – bevisste ledere

Personer som sitter ved leirbål om kvelden.
Foto: Tegan Mierle
|
Publisert:
16. april 2024

De siste ti årene har Samfunnsbedriftene tilbudt dette lederutviklingsprogrammet til våre medlemsbedrifter. I denne perioden har nesten 300 ledere deltatt i til sammen 20 kull.

Ledere vi har blitt kjent med har ønsket å utvikle seg som mennesker, arbeidstakere og ledere. Gjennom vår kontakt med ledere i samfunnsbedrifter har vi blitt kjent med den kompleksiteten lederne står i, enten det er som daglig leder, mellomleder eller teamleder.
Kompleksiteten er knyttet til alt fra samarbeid med styrer, eiere og representantskap, til omveltninger og store endringsprosesser i den enkelte bransje. Økte krav til samarbeid på tvers, utfordringer knyttet til prioriteringer og selvivaretakelse, samt forventninger fra nye og eksisterende generasjoner av arbeidstakere, er noen av temaene lederne har brakt på banen.

Lederne har bidratt

Lederprogrammet "Samfunnsansvarlige bedrifter - Bevisste ledere" har siden oppstart utviklet seg i takt med ønsker og tilbakemeldinger fra deltakere, samt forskning og utvikling innen faget ledelse og ledelsesutvikling.
Vi er stolte av å kunne tilby et program som vi gir lederne et solid påfyll knyttet til temaer som: Indre bærekraft, psykologisk fleksibilitet, relasjonelle ferdigheter, psykologisk trygghet, paradokser, tilstedeværelse, prioritering, fokus i hverdagen, teamledelse, endrings-, organisasjons- og samfunnsforståelse, verdibevissthet, coachende ledelse og mye mer.

Knyttet til lederhverdagen

Ny forskning på lederutvikling anbefaler at minst 50 prosent av programmets innhold knyttes direkte til den enkelte deltakers lederhverdag.
I programmet imøtekommes dette ved at lederne jobber med to konkrete prosjekter gjennom hele programmet: Et utviklingsprosjekt knyttet til lederens personlige utvikling, samt et utviklingsprosjekt i bedriften. Deltakerne jobber med dette på samlinger, på arbeidsplassen og i coachingsamtaler mellom samlingene.
Videre vil lederne motta tilbakemeldinger fra kollegaer i en forsknings- og styrkebasert 360 graders lederevaluering. Til sammen får lederen et program nært knyttet opp til egen arbeidsplass.

Refleksjon, deling, humor og natur!

Innsikten og magien vi ønsker at den enkelte leder skal erfare, oppstår i settinger hvor det er rom til refleksjon og ettertanke.
I spennet mellom trygghet og utfordring vil du som leder utforske nye måter å forstå deg selv og din effekt på de rundt seg.
I programmet er det satt av godt med tid til refleksjon i mindre læringsgrupper. Erfaringsmessig er det å bruke naturen rundt oss et svært godt virkemiddel for at deltakerne skal komme nærmere hverandre og evne å se helhet og menneskers grunnleggende behov.
Vi tilstreber å legge dette til rette slik at du som leder i større grad kommer i kontakt med deg selv og de rundt seg, og kan by på glede og entusiasme, men også sårbarhet, tvil og usikkerhet.

Dybde fremfor overflate

Deltakerne presenteres for grunnleggende ideer, teorier og verktøy av programholderne.
Deretter går de i dybden av temaer ved å diskutere, erfare, prøve ut, dele og presentere for hverandre.
Dette gir verdifull erfaringslæring som kan integreres med eksisterende kunnskap på en naturlig måte på arbeidsplassen.

Praktisk informasjon

  • Programmet avholdes én til to ganger i året avhengig av etterspørsel
  • Maks. 16 deltakere
  • Tre todagerssamlinger nær Oslo
  • En digital samling
  • En digital oppfølgingssamling en tid etter programmets slutt
  • Ledercoaching mellom samlingene
Neste program har oppstart 27. og 28. august!
Meld din interesse ved å sende epost til marina.djoric@samfunnsbedriftene.no. Påmelding vil bli lagt ut så fort vi for tilsagn på OU-midler.

Les mer om

Mer informasjon

Ståle Johansen
Vissa
928 24 897
stale.johansen@vissa.no
Bilde av Ståle Johansen.
Marina Djoric
Bilde av Marina Djoric. Foto: Jill Johannessen.
Rådgiver
944 85 039
Send en e-post

Siste artikler om lederutvikling

Mann i skjort t-skjorte står foran mørk bakgrunn.
Energi - Aktuelt
3. april 2024
Anders deltok på lederkurs: Viktig med gode verktøy som ny leder
Les mer

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern